ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιγότεροι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία

Λιγότεροι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία

Για το Δεκέμβριο του 2014 καταγράφηκε μείωση του συνολικού αριθμού των οφειλετών οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ.

Αν και πρόκειται για μια πολύ ελαφρά μείωση, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συνολικό πλήθος των οφειλετών για τον Δεκέμβριο 2014 βρέθηκε στις 604.862. Ένα μήνα νωρίτερα το πλήθος των οφειλετών ανερχόταν σε 608.621.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν όλους τους οφειλέτες του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Οι πηγές του υπουργείο Εργασίας αποδίδουν αυτή τη μείωση στις καλές επιδόσεις της νέας ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών που ισχύει από τις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους αρμόδιοι παράγοντες του υπ. Εργασίας έχουν ενταχθεί μέχρι τέλος της περασμένης εβδομάδας πάνω από 62.000 οφειλέτες για χρέη περί το 1 δις. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις