ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Nα επιστρέψει το ταχύτερο η τρόικα στην Αθήνα

Χαρδούβελης: Nα επιστρέψει το ταχύτερο η τρόικα στην Αθήνα

Στην ανάγκη να επιστρέψει άμεσα η τρόικα στην Αθήνα ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να επωφεληθεί η Ελλάδα από την «ποσοτική χαλάρωση» εστίασε ο Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο Χαρδούβελης εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εκλογές 2015, ενώ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ποσοτική χαλάρωση.

«Όπως κάθε φορά, πριν από το Eurogroup κάνουμε μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και έχουμε μία στενή συνεργασία για τα ζητήματα του Eurogroup», ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας:

«Είχαμε μία εκτενή συζήτηση, κάναμε και μία ανάλυση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία, όπως ξέρετε, είναι αρκετά θετική για τα ελληνικά συμφέροντα και καταδεικνύει την ανάγκη να κλείσει πολύ γρήγορα η αξιολόγηση.
Άρα, συζητήσαμε και αυτό, πως θα κλείσουμε και εμείς γρήγορα την αξιολόγηση».

Ερωτηθείς τέλος αν μετά τις πολιτικές εξελίξεις θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και για το πότε θα έρθει η τρόικα, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Η τρόικα θα έρθει, πρέπει να έρθει σύντομα».

Σχετικές ειδήσεις