ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέμπερ: H Αθήνα πρέπει να παραθέσει τις προτάσεις της

Βέμπερ: H Αθήνα πρέπει να παραθέσει τις προτάσεις της

«Eίμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά η Αθήνα πρέπει να παραθέσει τις προτάσεις της» τιτλοφορεί συνέντευξη του προέδρου της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη, οπωσδήποτε, να συζητήσει το πρόγραμμα που αφορά την Ελλάδα, αν ο Τσίπρας παραθέσει προτάσεις. Αλλά πρέπει να καταστήσουμε σαφές, πως, σε ότι μας αφορά, η νέα κυβέρνηση δεν θα πετύχει παροχές που δεν έγιναν στην προηγούμενη» τονίζει ο κ. Βέμπερ.

Ο Γερμανός κεντροδεξιός πολιτικός υπογραμμίζει εκ νέου, στη συνέχεια, ότι «το πρόγραμμα σε ισχύ τελειώνει τον Φεβρουάριο», ότι «στη συνέχεια θα πρέπει να επιμηκυνθεί» και πως «υπάρχει διάθεση για συζήτηση, αλλά την μπάλα έχει, αυτή τη στιγμή, η ελληνική ομάδα».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ θεωρεί ότι για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί ήδη ευνοϊκοί όροι και ότι «δύσκολα ο Ρέντσι θα μπορούσε να εξηγήσει στους Ιταλούς ότι τα 10 δισεκατομμύρια διμερών βοηθειών προς τη χώρα, μπορεί να χαθούν λόγο μείωσης του χρέους».

Ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τέλος, επαναλαμβάνει ότι «όλοι θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ», αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη βούληση της Αθήνας να συνεχίσει να πορεύεται την οδό των μεταρρυθμίσεων

Σχετικές ειδήσεις