ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Aποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ο Γιουνκέρ

FAZ: Aποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ο Γιουνκέρ

Πεπεισμένη ότι δεν τίθεται θέμα Grexit όσο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι η γερμανική εφημερίδα FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΒΑΣΙΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Οι Βρυξέλλες μπορεί να... ταράχτηκαν από τις πρώτες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρόθυμος να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία βοήθειας με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα της FAZ, στο οποίο τονίζεται επίσης ότι το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ την ερχόμενη Τετάρτη (04/02) θα σηματοδοτήσει της έναρξη της διαπραγμάτευσης.

«Η Επιτροπή έχει αναπτύξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να παράσχει στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι χρήματα», συμπληρώνει ο αρθρογράφος, κατά τον οποίο ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν θεωρεί εντελώς αβάσιμη την κριτική που έχει ασκήσει η Αθήνα στην τρόικα, ούτε αδικαιολόγητη τη θέση της πως δεν θέλει να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών!

screen-shot-2015-02-01-at-3-32-04-pm

Στις Βρυξέλλες, η τρόικα αντιμετωπίζεται εδώ και καιρό με πολλές επιφυλάξεις.

"Ουσιαστικά, θεωρείται ως ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα", τονίζεται, χαρακτηριστικά, στο άρθρο.

Το περιβάλλον του Γιούνκερ υποβαθμίζει το "όχι" του Βαρουφάκη στην τρόικα, λέγοντας ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών απορρίπτει μόνο το μισητό σύμβολο της λέξης "τρόικα", αλλά δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούνται από αυτή.

Σχετικές ειδήσεις