ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανική εφημερίδα βλέπει «μυστική συμφωνία» Γιούνκερ- ΣΥΡΙΖΑ!

Γερμανική εφημερίδα βλέπει «μυστική συμφωνία» Γιούνκερ- ΣΥΡΙΖΑ!

Τι «μυστικό» μπορεί να έχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μια κυβέρνηη κράτους- μέλους της Ευρωζώνης; Σε αυτό το ερώτημα δεν απαντά η γερμανική εφημερίδα Bild, που σε σημερινό της δημοσίευμα βλέπει «μυστική συμφωνία» ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα, που έχει στο παρελθόν δημοσιεύσει τα πιο δηκτικά σχόλια σε βάρος της Ελλάδας, φτάνει στο συμπεράσμα αυτό βλέποντας τη «χαλαρή», όπως την χαρακτηρίζει, στάση του επικεφαλής της Κομισιόν απέναντι στην κυβέρνηση των Αθηνών στο σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο, το επονομαζόμενο «Luxleaks», που τον βαραίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιούνκερ ασπάζεται της δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, περί κατάργησης της τρόικας, την πολιτική της οποίας χαρακτήρισε ως αντιευρωπαϊκή. Εκτός από την κατάργηση της τρόικας, ο Γιούνκερ αποκλείει και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η Bild αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σχετικές ειδήσεις