ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα «βοήθεια», νέα σκληρά μέτρα

Νέα «βοήθεια», νέα σκληρά μέτρα
Νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα επεξεργάζεται η Ε.Ε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας...

Νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα επεξεργάζεται η Ε.Ε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ήδη το Βερολίνο έχει παραδεχθεί πως θα πρέπει να δώσει και άλλα χρήματα στην Ελλάδα ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως θα μπορούσε να συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας ύψους 65 δισ.ευρώ, με την παροχή εγγυημένων δανείων από Ε.Ε και ΔΝΤ και τη λήψη επιπλέον μέτρων για την ενίσχυση των εσόδων και τεράστια εξωτερική παρέμβαση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, αξιωματούχοι της Ε.Ε πραγματοποίησαν έκτακτες συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο η νέα βοήθεια θα συνοδεύεται από τη λήψη νέων σκληρών μέτρων ενώ δεν αποκλείεται το «μαχαίρι» στο δημόσιο να περιλαμβάνει απολύσεις ακόμη και «παλαιών» υπαλλήλων, αρχής γενομένης από τον ΟΤΕ, όπου βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom για την πώληση επιπλέον πακέτου μετοχών.