ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Στρατούλης: Εγγυημένες οι συντάξεις – κανένα θέμα επιπλέον εισφορών

Δ. Στρατούλης: Εγγυημένες οι συντάξεις – κανένα θέμα επιπλέον εισφορών

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση των ασφαλιστικών εισφορών με επιπλέον φορολόγηση στα εισοδήματα έδωσε με διευκρινιστικές δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

"Η κυβέρνηση βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, αποκα­θιστά τον δημόσιο, αναδιανεμητικό, αλληλέγγυο και καθολικό χα­ρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και θα την στηρίξει με πρόσθετους δημόσιους πόρους, που δεν θα επιβαρύνουν σε καμιά περίπτωση τους φορολογούμενους και τους καταθέτες των τραπε­ζών, τόνισε χθές ο Δ.Στρατούλης, απαντώντας σε σχόλια της αντιπολίτευσης που έγιναν μετά από δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ.Ρωμανιά περί κατάργησης των ασφαλιστικών εισφορών και αντικα­τάστασης τους με παρακράτηση φόρου.

"Διευκρινίζουμε ότι, όπως και ο ίδιος ο κ.Ρωμανιάς με σαφήνεια ανέφερε, πρόκειται για δικές του, παλαιότερες, προσωπικές απόψεις-προτάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις προ­θέσεις και στην πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης", τόνισε ο Δ.Στρατούλης

Μιλώντας στο Mega ο Γ. Ρωμανιάς έκανε λόγο για δική του πρόταση που περιλαμβάνει αντικατάσταση των ασφαλιστικών εισφορών με ένα μικρό ποσοστό φορολόγησης στον φόρο εισοδήματος καθώς και κοινές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους.

"Η πρόταση αυτή θα μπορεί να ισχύσει για όσους είναι κάτω των 45-50 ετών ή για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια ασφάλισης",τόνισε ο κ.Ρωμανιάς εκτιμώντας πως η πρόταση μπορεί να δώσει λύση στα ταμειακά αδιέξοδα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία μπορεί σήμερα να μην έχουν άμεσο πρόβλημα αλλά στα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για προτάσεις που δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους εργαζομένους για το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η πρόταση "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δραματική παραπέρα μείωση των συντάξεων κατά 50% τουλάχιστον και τις μετατρέπει σε απλά βοηθήματα, εκτός και αν αντικατασταθούν οι εισφορές με υπέρογκους νέους φόρους, που αδυνατούν προφανώς να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, οπότε και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο".

Σχετικές ειδήσεις