ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Έλληνες και Γερμανοί λένε ότι είναι νικητές - Πού είναι η αλήθεια;

Bild: Έλληνες και Γερμανοί λένε ότι είναι νικητές - Πού είναι η αλήθεια;

Eίναι ένας αγώνας για τις λέξεις γράφει η Bild στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο "Ελληνες και Γερμανοί λένε ότι είναι νικητές. Πού είναι η αλήθεια".

Το άρθρο ξεκινά σημειώνοντας ότι Γερμανοί, Έλληνες και οι δύο δηλώνουν ο νικητής στο πόκερ της ΕΕ για τα δισεκατομμύρια χρέους των Ελλήνων.

Μετά τη συμφωνία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετών 40 ισχυρίστηκε μπροστά στις κάμερες ότι «μπήκαν οι κόκκινες γραμμές στις εργασίες."

Σε αντίθεση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετών 72, άμεσα κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της.

2.bild

Και αυτές δεν είναι οι μόνες δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση ...

Τσίπρας: «Έχουμε τα σχέδια των συντηρητικών δυνάμεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίοι ήθελαν να ασφυκτιά η Ελλάδα, να εκμηδενιστούν."
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Markus Söder 48 ετών του CSU λέει: «Το αποτέλεσμα των συζητήσεων των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ είναι μια νίκη της Γερμανίας ειδικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε."

Τσίπρας: «Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και αφήνουμε πίσω μας ... (την) Τρόικα».
Σόιμπλε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα μόνο με τη συμφωνία των τριών θεσμικών οργάνων που έχουν προηγουμένως κληθεί ως τρόικα».

Τσίπρας: «Η νέα συμφωνία θέτει ουσιαστικά πίσω τις παλιές υποχρεώσεις λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, για παράδειγμα, περικοπές μισθών και συντάξεων για απολύσεις του δημόσιου τομέα, για φορολογικές αύξηση των πωλήσεων για τα τρόφιμα.»
Σόιμπλε: «Είναι ζωτικής σημασίας οι υποχρεώσεις της Ελλάδας να αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι ο στόχος - Τίποτα άλλο».

Σχετικές ειδήσεις