ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Μην ζητάμε παράλογα πράγματα από τους Έλληνες

Σαπέν: Μην ζητάμε παράλογα πράγματα από τους Έλληνες

«Μια νέα κυβέρνηση, όπως η ελληνική, που έχει αναλάβει καθήκοντα πριν λίγες μόνον ημέρες, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα» αναφέρι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σαπέν προσθέτει πως κανένας δεν μπορεί να αναμένει κάτι τέτοιο, και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθεί, για να μπορεί να παρουσιάσει ακριβή στοιχεία.

Σχετικά με ττη συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup για την Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός επισήμανε ότι υπήρξε πράγματι κίνδυνος αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ωστόσο έγινε δυνατό να κερδηθεί χρόνος, όχι για να τον αφήσει κανείς να περάσει, αλλά να τον εκμεταλλευτεί, προκειμένου να υπάρξει από κοινού με τους Έλληνες πολιτικούς επεξεργασία ενός νέου προγράμματος, το οποίο, αφενός θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και αφετέρου θα λαμβάνει υπόψη τους ευρωπαϊκούς κανόνες, με τους οποίους δεσμεύονται όλοι.

Ο Μισέλ Σαπέν θεωρεί ότι μια κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για επιπλέον δαπάνες, όπως τώρα η κυβέρνηση στην Ελλάδα που θέλει να αποφασίσει επιπρόσθετες κοινωνικές δαπάνες, αλλά αυτές οι δαπάνες, πρόσθεσε, θα πρέπει να ισοσκελιστούν με άλλα μέτρα «και αυτή την αποστολή πρέπει να φέρουμε τώρα σε πέρας».

Οι πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι θετικές. «Όλοι τους είναι ειλικρινείς άνθρωποι, που βρίσκονται στην πολιτική από πεποίθηση» επισήμανε ο Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας ότι τώρα θα πρέπει (σσ: η ελληνική κυβέρνηση) να πετύχουν τη μετάβαση από την πολιτική συζήτηση στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, στην πραγματικότητα, κάτι που ποτέ δεν είναι απλό».

Σχετικές ειδήσεις