ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεταποίηση υποχωρεί με τον ταχύτερο ρυθμό σε 16 μήνες

Η μεταποίηση υποχωρεί με τον ταχύτερο ρυθμό σε 16 μήνες

Στις 48,4 μονάδες έκλεισε τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις 48,3 μονάδες του Ιανουαρίου, ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers' Index–PMI), ένας ενιαίος δείκτης, ο οποίος παρέχει μια εκτίμηση των συνολικών επιχειρησιακών συνθηκών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα παρά τις ταχύτερες μειώσεις τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, καθώς η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης, η βραδύτερη μείωση των αποθεμάτων αγορών και η εντονότερη επιδείνωση του χρόνου παράδοσης προμηθειών συνέβαλαν στην υποστήριξη του κύριου δείκτη PMI.

Τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσια της Ελλάδας υποχώρησαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της περαιτέρω μείωσης των νέων παραγγελιών.

Η πρόσφατη υποχώρηση των επιπέδων εισερχόμενων νέων εργασιών –για έκτο συνεχή μήνα– ήταν, στην πραγματικότητα, η δριμύτερη από τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, τα οποία επικαλείται η συγκεκριμένη έρευνα, "η πολιτική αβεβαιότητα προκάλεσε αναστάτωση επηρεάζοντας αρνητικά τη ζήτηση, ακόμα και σε σχέση με τις πωλήσεις στο εξωτερικό, οι οποίες μειώθηκαν με σταθερό και επιταχυνόμενο ρυθμό λόγω της διστακτικότητας των πελατών".

Σχετικές ειδήσεις