ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παροχή τεχνογνωσίας από το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich Ebert στην Ελλάδα

Παροχή τεχνογνωσίας από το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich Ebert στην Ελλάδα

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαλειφθούν οι παράγοντες που εντείνουν την ύφεση και να ενισχυθούν εκείνοι που ευνοούν την ανάπτυξη, αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντησή του με τον Κουρτ Mπεκ (Kurt Beck) πρώην πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και πρόεδρο του Ιδρύματος Friedrich Ebert (FES), ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Μπεκ ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος στην Ελλάδα. Επίσης εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει τη νέα ελληνική κυβέρνηση με την παροχή τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή ιδεών, με στόχο τη βελτίωση τόσο της εσωτερικής κατάστασης της χώρας, όσο και της εικόνας της στο εξωτερικό.

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert, το παλαιότερο πολιτικό ίδρυμα της Γερμανίας, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, είναι αφοσιωμένο στις θεμελιώδεις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας και δραστηριοποιείται υπέρ μιας πολιτικής για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μέσα από ένα δίκτυο παραρτημάτων σε όλο τον κόσμο και μέσω της συνεργασίας με εταίρους από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, το Ίδρυμα προωθεί τον διάλογο γύρω από κεντρικά θέματα όπως η δημοκρατία και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ειρήνη και η ασφάλεια, η κοινωνικά συμβατή παγκοσμιοποίηση καθώς και η διεύρυνση και εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάιο του 2012 το ίδρυμα εγκαινίασε εκ νέου ένα παράρτημα στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστεί για:

- Την προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
- Την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής διασύνδεσης της Ελλάδας.
- Τον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων των δυο χωρών.

Το ίδρυμα χορηγεί επίσης υποτροφίες σε νέους Έλληνες που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να εκπονήσουν τη διδακτορική διατριβή τους στη Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις