ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

Η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα για την επιστροφή τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα για να αρχίσουν οι συζητήσεις ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται μέχρι αυτή την ώρα, ακόμη και τον αριθμό των προσώπων που θα μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχικός σχεδιασμός της Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ήταν κάθες θεσμός να εκπροσωπείται από περίπου 15 άτομα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο θεωρώντας ότι τα πολυμελή κλιμάκια δημιουργούν λάθος συνειρμούς.

Τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα επισκέπτονται όλα τα υπουργεία, αλλά μόνο τα εμπλεκόμενα στη διαπραγμάτευση. Το δεδομένο είναι πάντως ότι από αμφότερες τις πλευρές υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν καθώς φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ένα 20μελές σχήμα από την πλευρά των δανειστών.

Μένει να δοθεί το οκ από τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε οι ομάδες να βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σάρκα και οστά λαμβάνει και η ελληνική ομάδα που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Το σχήμα θα είναι 9μελές, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, όχι όμως σαν συνομιλητή των τεχνοκρατών αλλά ως πολιτικό προϊστάμενο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναζητείται το πρόσωπο του συντονιστή. Εχει κλείσει το όνομα του Ν. Χουλιαράκη, και του Νίκου Θεοχαράκη, ενώ τη θέση της βρίσκει και η Ελενα Παναρίτη.

Σχετικές ειδήσεις