ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Στουρνάρας: «Η κυβέρνηση με διαβεβαίωσε ότι εργάζεται αόκνως»

Γιάννης Στουρνάρας: «Η κυβέρνηση με διαβεβαίωσε ότι εργάζεται αόκνως»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου ενημέρωσε για την ρευστότητα των τραπεζών, αλλά δεν είπε τίποτα για τη χρηματοδότηση της χώρας.

ΜΕ ΥΦΟΣ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αρνητική αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Με ύφος... πρωθυπουργού και υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. διοικητής της ΤτΕ είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση με διαβεβαίωσε πως εργάζεται αόκνως για το Eurogroup της Δευτέρας...».

Προφανώς, ο κ. Στουρνάρας - ο οποίος λησμονεί ότι είναι Έλληνας πολίτης και πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και όχι από το Ντράγκι - μπέρδεψε τους ρόλους, αφού δεν συνηθίζεται οι Πρωθυπουργοί να ενημερώνουν τραπεζίτες, αλλά το αντίθετο.

Το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας λειτουργεί πλέον ως υπάλληλος των Βρυξελλών και εκπρόσωπος του συστήματος της ΕΚΤ είναι ενδεικτικό και από το γεγονός ότι δεν είπε ούτε κουβέντα για το τι έκανε ο ίδιος στην συνεδρίαση της ΕΚΤ προκειμένου να πείσει για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Το μόνο που είπε είναι ότι είναι διασφαλισμένη η ρευστότητα των τραπεζών και εγγυημένες οι καταθέσεις.

Είναι πάντως θλιβερό για έναν άνθρωπο που η χώρα του τον ανέδειξε σε θέσεις κλειδιά (υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΤτΕ) να επιδεικνύει τέτοια αλαζονεία και αχαριστία απέναντι στους θεσμούς, αλλά και απέναντι στον αγώνα που κάνει ένας ολόκληρος λαός για να σταθεί στα πόδια του.

Δυστυχώς, με τέτοιους ανθρώπους στις θέσεις - κλειδιά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει σελίδα και να εξέλθει από τον φαύλο κύκλο της πυραμιδικής ύφεσης.

Σχετικές ειδήσεις