ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίθεση Στρατούλη σε μνημονιακούς για τα αποθεματικά των ταμείων

Επίθεση Στρατούλη σε μνημονιακούς για τα αποθεματικά των ταμείων

Σφοδρή επίθεση εναντίον των μνημονιακών της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου εξαπέλυσε οαναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αφορμή για την επίθεση Στρατούλη ήταν η κατάθεση νομοσχεδίου για την επαναφορά τις σύνταξης 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς άνω των 67 ετών την οποία προανήγγειλε.

Εκτός αυτού είπε πως εντός της ημέρας θα φέρει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα εντάσσει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη ρύθμιση για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο.

Σε ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών οι οποίες επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση απάντησε και για τα φαινόμενα ταλαιπωρίας με τις ουρές δεκάδων μέτρων που παρατηρήθηκαν σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ο κ. Στρατούλης επέρριψε την ευθύνη στην προηγούμενη ηγεσία του ταμείου, καθώς υποστήριξε ότι δεν είχε φροντίσει να κάνει την ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και πανεπιστημίων.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές απόπειρες να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για αλλότριους σκοπούς, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως «δεν νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων να ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις