ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια, Ελλάδα, Ουκρανία στο τραπέζι Γιούνκερ, Σουλτς και Τουσκ

Ενέργεια, Ελλάδα, Ουκρανία στο τραπέζι Γιούνκερ, Σουλτς και Τουσκ

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις 19-20 Μαρτίου αναφορικά με την ενεργειακή ένωση, την ανατολική εταιρική σχέση της ΕΕ, την Ουκρανία και την πορεία της Ευρωζώνης θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη (25/3) στις 3μμ ώρα Βελγίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν την Ενωση ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία.

«Η ενεργειακή ένωση είναι αναγκαία γιατί η Ευρώπη δαπανά για την ενέργεια 400 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δηλαδή περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο την ημέρα. Είναι προφανές ότι πρέπει να βάλουμε τέλος στην πλήρη εξάρτηση από τρίτες χώρες σε ότι αφορά στην ενέργεια» δήλωνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ που σημείωσε ότι συμφωνήσαμε για τα πρώτα βήματα μιας Ενεργειακής Ένωσης που θα δημιουργήσει τη βάση για ενεργειακή ασφάλεια, βασιζόμαστε πολύ σε εισαγωγές φυσικού αερίου και συμφωνήσαμε οι συμβάσεις να γίνονται με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικές ειδήσεις