ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων η πώληση του ΟΛΠ

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων η πώληση του ΟΛΠ

Δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρονται στην πώληση του ΟΛΠ και 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει λαμβάνειν από την πώληση του ΟΛΠ, τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Πεκίνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η Cosco, η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό και θεωρείται από πολλές πλευρές το φαβορί, «μπορεί να καταθέσει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Μιλώντας στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, απέδωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 67,7% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. -γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην κινεζική πλευρά και σειρά διπλωματικών παρεμβάσεων- στις αλλαγές που έγιναν στο ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας θα συνεδριάσει την Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.

Δρίτσας: Σαφής η κυβερνητική θέση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έσπευσε να δώσει ο Θεόδωρος Δρίτσας.
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα, μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ:Καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει αν ισχύουν τα δημοσιεύματα

Το Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως το κόμμα στις προγραμματικές θέσεις του όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, που έγιναν στην Βουλή κατά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων, έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει αν ισχύουν τα δημοσιεύματα».

Σχετικές ειδήσεις