ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ για την πιθανότητα ενός Grexit

Νέα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ για την πιθανότητα ενός Grexit

Κινδυνολογικά σενάρια κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σε διεθνή ΜΜΕ, που αναφέρονται για μια ακόμα φορά στις πιθανότητες ενός Grexit.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλυτές, επενδυτές και τραπεζίτες προχωράνε σε δηλώσεις, εστιάζοντας στο αδιέξοδο των σχέσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος υποστήριξε ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι «εκτός τραπεζιού» και εκτίμησε πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Ειδικά για την ισπανική οικονομία εκτίμησε πως θα αναπτυχθεί εφέτος κατά 2%.

Ο Τζιμ Ο' Νιλ, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στο Bloomberg αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- δανειστών τονίζοντας: «Αυτοί οι τύποι παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ. Είναι μία μονομαχία. Εκτίμησή μου είναι ότι κάποια στιγμή κάποιος θα υποχωρήσει».

Σε άρθρο του στους Financial Times, ο αναλυτής Βόλφγκανγκ Μίνχαου υποστηρίζει ότι η ποσοτική χαλάρωση στην ευρωζώνη και οι αγορές ομολόγων 60 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ σε μηναία βάση «ίσως να καμουφλάρει τον πόνο από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ένα ενδεχόμενο που κάποτε τρομοκρατούσε τις χρηματοοικονομικές αγορές και τους εταίρους της χώρας, αλλά πλέον δεν τους φοβίζει».

Σχετικές ειδήσεις