ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Euroworking Group αύριο για την Ελλάδα - Πιθανότατα και Eurogroup

Euroworking Group αύριο για την Ελλάδα - Πιθανότατα και Eurogroup

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα, στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τις διαβουλεύσειςστο Βrussels Group στις Βρυξέλλες. Οι τελευταίες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο (1/4/2015) στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group και πιθανόν και Eurogroup.

Oi ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω, ενώ στη σύσκεψη - στην οποία συμμετείχαν ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Δημήτρης Μάρδας συζητήθηκε και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει του Euroworking Group.

Επιπλέον, ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη και από τους εκπροσώπους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας (Γιώργο Χουλιαράκη, Νίκο Θεοχαράκη και Ελενα Παναρίτη) να τον ενημερώσουν και για το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στο Βrussels Group.

Και μπορεί οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να ολοκληρώθηκαν χωρίς τελική συμφωνία, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε σημαντική γεφύρωση στο χάσμα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding), με την ελληνική πλευρά να δηλώνει πως η κυβέρνηση επιθυμεί να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, «στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Την ίδια ώρα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας, καθώς οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα (31/3/2015), ο ΥΠΟΙΚ είχε συνάντηση με εκπροσώπους της PIMCO, που εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, μη αποκλείοντας μάλιστα την αγορά εντόκων γραμματίων.

Σχετικές ειδήσεις