ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: «Η ζημιά έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα» λέει επιστολή της Goldman Sachs

Telegraph: «Η ζημιά έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα» λέει επιστολή της Goldman Sachs

Σε δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα Τelegraph αναφέρει ότι οι Έλληνες επέστρεψαν από τις Βρυξέλλες χωρίς μια συμφωνία που θα επέτρεπε στη χώρα να λύσει το άμεσο πρόβλημα της ρευστότητας μέσω της τελευταίας δόσης του προγράμματος διάσωσης.

Ο Ντόναλντ Τουσκ και άλλοι Ευρωπαίοι παράγοντες εμφανίζονται αισιόδοξοι, ωστόσο, όπως αναφέρει το άρθρο, το γεγονός ότι μετα το καθολικό Πάσχα ακολουθεί το ορθόδοξο, ενδέχεται να καθυστερήσουν αρκετά οι διαβουλεύσεις. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν εξελίξεις κοντά στα τέλη Απριλίου.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της το γράμμα το οποίο έστειλε στρατηγικός επενδυτής της Goldman Sachs προς πελάτες του, στο οποίο κάνει λόγο για σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία η οποία επιτείνεται από την διακοπή των συνομιλιών. Η φυγή κεφαλαίων (12,5 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίων τρεις μήνες) έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο «σφιχτές οικονομικές συνθήκες» και σηματοδοτούν «ένα σοβαρό σοκ για την οικονομία».

Επί του παρόντος, πάντως, αναφέρει το άρθρο: «Συνεχίζουν να απαιτούν από την αριστερή κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων για να μειώσει το λογαριασμό των δαπανών».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι φανερό πως διαδραματίζει ρόλο στο ελληνικό αδιέξοδο. Ειδικά αν συνεχίσει τη σταγόνα-σταγόνα τροφοδοσία τους μέσω του ELA. Όπως και κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της παροχής ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σχετικές ειδήσεις