ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Πλήρης δέσμευση για υποστήριξη επενδύσεων στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Πλήρης δέσμευση για υποστήριξη επενδύσεων στην Ελλάδα

Τη δέσμευση ότι θα στηρίξει επενδύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, παρείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση οι εκταμιεύσεις δανείων από την ΕΤΕπ «συνεχίζονται και δεν επηρεάζονται από κανένα παράγοντα, εκτός από τις διοικητικές και συμβατικές συνθήκες που περιλαμβάνονται σε κάθε συμφωνία αλλά και στα συστήματα και τους μηχανισμούς που τα διέπουν».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΕπ έχει αποδείξει την ισχυρή στήριξή της για επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ΕΤΕπ έχει δώσει 7,7 δισ. ευρώ για μια ευρεία δέσμη βιώσιμων προγραμμάτων που δημιούργησαν θέσεις απασχόλησης και υποστήριξαν την οικονομική δραστηριότητα σε αυτούς τους «προκλητικούς καιρούς», όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Συνολικά, από το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση, έχουν δοθεί πάνω από 11 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις που υποστηρίζονται από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παιδεία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, προγράμματα ύδρευσης και αστικής ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΕπ.

Σχετικές ειδήσεις