ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: «Θα ζητήσουν οι Έλληνες δανεικά από τις ΗΠΑ;»

Bild: «Θα ζητήσουν οι Έλληνες δανεικά από τις ΗΠΑ;»

«Η κυβέρνηση των Αθηνών αναζητά νέους πιστωτές», γράφει η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στην αυριανή (16/4/2015) επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Θα ζητήσουν οι Έλληνες δανεικά από τις ΗΠΑ;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την αυριανή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Λευκό Οίκο όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η κυβέρνηση των Αθηνών αναζητά νέους πιστωτές», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας απεικονίζοντας στην ιστοσελίδα της τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

«Βαρουφάκης και Ομπάμα θα συναντηθούν αύριο στο Λευκό Οίκο και μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών είναι το πρώτο στέλεχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο συναντάται ο Αμερικανός πρόεδρος», επισημαίνει η «Bild» επικαλούμενη δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας.

«Τα οικονομικά αποθέματα της Ελλάδας έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Το ΔΝΤ αναμένει από την Αθήνα την καταβολή της επόμενης δόσης. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση των Αθηνών αναζητά νέους πιστωτές. Αρχικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Την Πέμπτη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι το πρώτο στέλεχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης που συναντάται με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Είναι πλέον δύσκολη η κατάσταση για την Ελλάδα». «Θα ζητήσει δανεικά από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης;», αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραστεί αύριο στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συνέδριο του ινστιτούτου Brookings για την οικονομία.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει εκεί την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγα λεπτά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν», προσθέτει η «Bild».

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον ισχυρότερο άντρα του κόσμου. Μία αχτίδα ελπίδας για τον ελληνικό λαό», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

«Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο αμερικανικό ινστιτούτο Brookings μήπως είναι μία ευκαιρία για ενδεχόμενη σύναψη συνεργασίας με την υπερδύναμη;», αναρωτιέται και πάλι η γερμανική εφημερίδα. O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυτός καλεσμένος στο ίδιο συνέδριο και μάλιστα θα εκφωνήσει και αυτός ομιλία, μισή ώρα πριν την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στον ίδιο χώρο.

Ο κ. Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Σχετικές ειδήσεις