ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουλτς: Εκνευρίζομαι με αυτήν την κυβέρνηση αλλά...κληρονόμησε ένα βουνό προβλήματα

Σουλτς: Εκνευρίζομαι με αυτήν την κυβέρνηση αλλά...κληρονόμησε ένα βουνό προβλήματα

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και "κληρονόμησε" ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της».

Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρότι αυστηρός, φαίνεται να βάζει τα πράγματα στη θέση τους στη συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική Bild. Η οποία Bild για μια ακόμη φορά προκαλεί με τον τίτλο της ο οποίος λέει: «Κύριε Σουλτς μας δουλεύουν οι Έλληνες;». Η γερμανική εφημερίδα επιλέγει για άλλη μια φορά επιθετική στάση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όμως ο Μάρτιν Σουλτς φαίνεται πιο διαλλακτικός, λέγοντας ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής. «Από την κυβέρνηση Παπανδρέου όπως και του Σαμαρά, η Ελλάδα ξεκίνησε μια νέα πορεία. Από την οποία έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις ενώ έχουν επιτευχθεί βελτιώσεις» αναφέρει.

Φυσικά εκφράζει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση της Ευρώπης τονίζοντας ότι «Σε περίπτωση που η Αθήνα αποσύρει τις ήδη συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στην Ευρώπη». «Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», λέει αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

«Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει στο μεταξύ συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» καταλήγει ο Σουλτς.

Για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης ο ευρωπαίος αξιωματούχος απαντά ότι «προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Σχετικές ειδήσεις