ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Αν οι θεσμοί επιμείνουν στη λιτότητα, θα πούμε «όχι»

ΥΠΟΙΚ: Αν οι θεσμοί επιμείνουν στη λιτότητα, θα πούμε «όχι»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι αν οι εταίροι επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί.

Όπως τονίζουν πηγές από το ΥΠΟΙΚ, με αφορμή όσα δημοσιεύονται στο γαλλικό περιοδικό Philosophie, «από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, «επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από τη μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».

«Εάν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη θέση ότι ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα, προειδοποιώντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Σχετικές ειδήσεις