ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Όχι απλώς συμφωνία, αλλά ουσιαστική επίλυση της κρίσης

Βαρουφάκης: Όχι απλώς συμφωνία, αλλά ουσιαστική επίλυση της κρίσης

Η αναζήτηση «τεχνικών λύσεων» ήταν το αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης (ύστερα από την πρωινή με τον Μισέλ Σαπέν) του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, αργά το απόγευμα της Τρίτης (5/5).

Η συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο, πραγματοποιήθηκε στις 20:00 ώρα Ελλάδας, αφού επέστρεψε ο κ. Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η συζήτησή μας ήταν σε τεχνικό επίπεδο. Ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη αλλά εποικοδομητική, στο πλαίσιο των τεχνικών λύσεων που ψάχνουμε από κοινού να βρούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας ότι με τον κ. Μακρόν «έχει μια πολύ καλή σχέση στο τεχνικό επίπεδο».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από κοινού βάζουμε το θέμα απέναντι και από κοινού προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο κ. Μακρόν «βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση κάποιων ιδεών στο πλαίσιο της προσπάθειας των επόμενων ημερών για την εξεύρεση λύσεων».

Ερωτηθείς αν συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως συζήτησαν για «χρηματοοικονομικά, δημοσιονομικά, μεταρρυθμίσεις, τραπεζικά, τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και τις εκπρόθεσμες οφειλές».

Στόχος της συζήτησης, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης ήταν το «πώς μπορεί συνολικά να βρεθεί μια συμφωνία που να μην είναι απλώς συμφωνία, αλλά και ουσιαστική επίλυση της κρίσης των τελευταίων ετών».

Μετά το Παρίσι, ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στη Ρώμη.

Σχετικές ειδήσεις