ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την Τρίτη οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Από την Τρίτη οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται από την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες τα στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

ΟΡΑΤΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Οι πρόσφατες εργασίες της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στο επίπεδο του Brussels Group.

Οι εκκρεμότητες έχουν ελαχιστοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - σε τεχνικό επίπεδο θεωρείται πιθανή.

Την τρέχουσα εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις της Ομάδας αν όλα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου θα ανοίξει η ρευστότητα.

Την Τρίτη θα ταξιδεύσει στις Βρυξέλλες σύσσωμη η κυβερνητική διαπραγματευτική ομάδα, δεν αποκλείεται δε να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνεδριάσει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες.

Τα σημεία σύγκλισης θα ενταχθούν στο υπό κατάρτιση προσχέδιο κειμένου συμφωνίας. Το εν λόγω κείμενο έχει αρχίσει μεν να δομείται, ωστόσο δεν εμπεριέχει το δημοσιονομικό, το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που είναι ανοικτά.

Yπενθυμίζεται ότι κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής, εκτίμησε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε εξελίξεις», επαναλαμβάνοντας την προσδοκία του Μεγάρου Μαξίμου για συμφωνία, σύντομα.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών έχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ως εξής: εντατικοποίηση των συνεδριάσεων του Brussels Group ως το τέλος του μήνα και εν συνεχεία, χωρίς καθυστέρηση, σύγκληση του Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις