ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βloomberg: Η Γερμανία εξετάζει την πιθανότητα μερικής εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα

Βloomberg: Η Γερμανία εξετάζει την πιθανότητα μερικής εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα

Την προοπτική να γίνει συμφωνία για τμηματική εκταμίευση της δόσης προς ην Ελλάδα εξετάζει το Βερολίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση των θέσεων της Γερμανίας υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ ενδέχεται να αρκεστεί σε μία τουλάχιστον οικονομική μεταρρύθμιση που ζητείται από τους πιστωτές ώστε να ανοίξει η πόρτα για τα κεφάλαια διάσωσης.

Ενώ οι Γερμανοί επιμένουν σταθερά σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, αποκρατικοποιήσεις και λιγότερο γενναιόδωρες συνταξιοδοτικές παροχές, τελικά ενδέχεται να συμβιβαστούν με μία καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση σε ένα προκαταβολικό μέτρο ώστε να «ξεκλειδώσει» η βοήθεια, δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, «με το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας να λήγει στις 30 Ιουνίου και καμία συμφωνία προ των πυλών , οι δηλώσεις αυτές αντανακλούν ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία από το Βερολίνο σε σχέση με αυτό που φαίνεται από τις επίσημες τοποθετήσεις των αξιωματούχων».

Σχετικές ειδήσεις