ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Οι Γερμανοί τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Αν και με μικρή πλειοψηφία (51%), οι Γερμανοί τάσσονται για πρώτη φορά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το πολιτικό βαρόμετρο το οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο ZDF.

Αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς το κόμμα της αυξάνει το ποσοστό του μεταξύ των ψηφοφόρων.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το βαρόμετρο που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία.

Μόνον το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έναντι 55% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι Γερμανοί δεν φαίνεται ωστόσο να θεωρούν πως η Άγγελα Μέρκελ, η οποία δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής, καθώς το συντηρητικό κόμμα του οποίου ηγείται, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 41% των προτιμήσεων ψήφου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία ένα ενδεχόμενο "Grexit" προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Έτσι, το 65% ανάμεσά τους δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στο διάστημα 9-11 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.230 προσώπων.

Σχετικές ειδήσεις