ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σουλτς: Οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σουλτς: Οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες

Σε άλλο μήκος κύματος από τη δήλωση που έκανε σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι», εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς, σε άλλη δήλωσή του σε γερμανική εφημερίδα.

Συγκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στη Welt am Sonntag: «Έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα "όχι", και θα μπορούσαν να χορηγηθούν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις»

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα όποια κι αν είναι η έκβαση του σημερινού δημοψηφίσματος», διαβεβαίωσε ο κ. Σουλτς.

«Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν», τόνισε και πρόσθεσε, «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι' αυτό».

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι' αυτό, θα τους βοηθήσουμε», εξήγησε.

«Όμως τέτοιες έκτακτες αρωγές δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας», προειδοποίησε ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις