ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – Στουμπ: Πολύ δύσκολο το εγγύς μέλλον της Ελλάδας

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – Στουμπ: Πολύ δύσκολο το εγγύς μέλλον της Ελλάδας

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, οποίος ξεκαθάρισε πως είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψήφισε στο δημοψήφισμα. Ρωτήθηκε εάν η Ελλάδα έπρεπε να αποδεχθεί τις προτάσεις των θεσμών για τη συνέχιση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης. Η πλειοψηφία των Ελλήνων απάντησε ‘’όχι’’. Πλέον εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να ερμηνεύσει τι αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει στην πράξη Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έληξε και δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.

Ο κ. Στουμπ υπογραμμίζει πως τα όργανα και οι κανόνες για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ παραμένουν αμετάβλητοι: «Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα. Ανεξάρτητα από το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν, μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση αποδειχθεί πρόθυμη να συνεργαστεί και να αναλάβει μέτρα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας».

Σχετικές ειδήσεις