ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το έγγραφο με το σχέδιο για Grexit του Σόιμπλε (photo)

Αυτό είναι το έγγραφο με το σχέδιο για Grexit του Σόιμπλε (photo)

Στη δημοσιότητα ήρθε το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που εξετάζει πενταετές Grexit.

Το έγγραφο που, όπως επισημαίνουν γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ήταν «έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β» και σε καμία περίπτωση δεν προοριζόταν για το σημερινό Eurogroup.

eggrafo

Στο έγγραφο αναφέρεται πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βλέπει δύο δρόμους για την Ελλάδα: Ο πρώτος δρόμος είναι «να βελτιώσει η Ελλάδα τις προτάσεις της γρήγορα και συνολικά, με πλήρη στήριξη του Κοινοβουλίου. Το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων η Ελλάδα να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα Ταμείο το οποίο θα τα εκποιήσει και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους».

Σύμφωνα με τον δεύτερο δρόμο, «θα γίνει διαπραγμάτευση με την Αθήνα για ένα ‘τάιμ άουτ'. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Παραμένει όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει να λαμβάνει ‘αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική' στήριξη».

Όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ενήμεροι για το εν λόγω σχέδιο ήταν τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις