ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαλτάς: Ζητά από το υπ. Οικονομίας πόρους για την πρόσληψη 5.000 εκπαιδευτικών

Μπαλτάς: Ζητά από το υπ. Οικονομίας πόρους για την πρόσληψη 5.000 εκπαιδευτικών

Η εύρεση πόρων προκειμένου να προσληφθούν περίπου 5.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για το ερχόμενο σχολικό έτος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς με τον υπουργό Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπ. Οικονομίας, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε: «Κάναμε κοινωνό τον κ. Σταθάκη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους αναπληρωτές, του θέσαμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τις διαστάσεις του προβλήματος και ελπίζουμε ότι θα βρούμε τη λύση, ώστε όντως όλα τα σχολεία να αρχίσουν κανονικά, με τα ωράρια που υπάρχουν, όπως πάντα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου, ο κ. Μπαλτάς είχε δηλώσει, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ότι το υπουργείο διαθέτει ήδη τα κονδύλια που χρειάζονται για την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών, μέσω ΕΣΠΑ.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης.

Σχετικές ειδήσεις