ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια σε προμήθειες και έργα

Μάρδας: Άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια σε προμήθειες και έργα

Λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου, λόγω των capital controls, πρότεινε στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ο Δημήτρης Μάρδας, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκε ότι αν και κατακυρώνονται διαγωνισμοί του Δημοσίου υπέρ κάποιων προμηθευτών, αυτοί δεν υπογράφουν και ματαιώνεται η σύμβαση γιατί φοβούνται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας των capital controls δεν θα εγκριθούν οι εισαγωγές των προς προμήθεια υλικών ή δεν θα εγκριθούν έγκαιρα.

Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μάρδας πρότεινε στην Επιτροπή το εξής:

Με την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού (κυρίως) ή με την υπογραφή της σύμβασης, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών να εγκρίνει ΑΜΕΣΑ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την εισαγωγή.

Αυτό, πρέπει να γίνει γνωστό σε φορείς και ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η ροή των προμηθειών του Δημοσίου σημειώνει ο κ. Μάρδας.

Σχετικές ειδήσεις