ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Στις 132 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως

Folli Follie: Στις 132 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως

O όμιλος Folli Follie περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα των 132 ταχύτερα αναπτυσσόμενων και πιο δυναμικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ- World Economic Forum.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ο όμιλος Κουτσολιούτσου περιλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην κοινότητα των ''Global Growth Companies'', όπου σήμερα συμμετέχουν περίπου 400 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Το WEF επέλεξε συνολικά 132 από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες με μεγάλη γεωγραφική διασπορά και κριτήρια όπως π.χ. η αύξηση των εσόδων, η επέκτασή τους σε νέες αγορές, η προώθηση καινοτόμων πρακτικών, η συνεχώς αυξανόμενη επιρροή τους όσον αφορά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Οι εταιρείες που επελέγησαν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κοινότητα των Global Growth Companies στο ένατο συνέδριο των Νέων Πρωταθλητών που πραγματοποιείται το τριήμερο 9- 11 Σεπτεμβρίου στο Νταλιάν, στην Κίνα.

O Όμιλος FOLLI FOLLIE (FF Group), δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 28 χώρες, διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 950 σημεία πώλησης παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερα από 4.900 άτομα ανά τον κόσμο.

Σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, τη Folli Follie και τη βραβευμένη βρετανική εταιρεία κοσμημάτων, Links of London, έχει στρατηγική συμμετοχή στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής (travel retail) παγκοσμίως μέσω της Dufry AG – και ταυτόχρονα διατηρεί μια δυναμική παρουσία στο χώρο λιανικής και χονδρικής πώλησης επώνυμων μαρκών στην ελληνική αγορά, αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων.

Μέσα στο 2014 ο τομέας αυτός διεθνοποιήθηκε περαιτέρω με την εξαγορά της Juicy Couture Europe Limited και την αντιπροσώπευση της μάρκας στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Τα Attica πολυκαταστήματα, τα πολυκαταστήματα Factory Outlet αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κανάλια διανομής και σημεία λιανικής πώλησης του Ομίλου στην Ελλάδα ενώ μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, Juicy Couture, Guess, Calvin Klein, Nike, Converse, Samsonite, G-Star ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.

Σχετικές ειδήσεις