ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στην Εφορία: Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί και καταργείται

Εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στην Εφορία: Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί και καταργείται

Με διάταξη στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργείται η σημερινή δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.

Ανατροπή για τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το χρέη των ενοικιαστών και την Εφορία.

Βάσει του προϋπολογισμού του 2016, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή καταργείται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από τη λίστα με τα 48 νέα προαπαιτούμενα που αποδέχθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να πάρει τη νέα δόση δανεικών ύψους 2 δισ. ευρώ, στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2016 και ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο.

Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους!

Στα φορολογικά μέτρα του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται επίσης και η κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις οποίες πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σχετικές ειδήσεις