ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα στοιχείο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζήτησε ο Ντράγκι

Ένα στοιχείο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζήτησε ο Ντράγκι

Την ανησυχία του για την τρέχουσα βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, απαιτώντας να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης.

«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του χρέους, θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι εκτός από το ελληνικό χρέος, μίλησε επίσης και για το τρίτο μνημόνιο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ανάγκη η Ελλάδα να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, αλλά και για μια σειρά από άλλα κρίσιμα θέματα.

Αναφέρει δε ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, στέλνοντας ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως υποστηρίζει, προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά, τέλος, με τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, υπογραμμίζει πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό τους κομμάτι.

Σχετικές ειδήσεις