ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρύφων Αλεξιάδης: ΦΑΠ αντί για ΕΝΦΙΑ το 2016

Τρύφων Αλεξιάδης: ΦΑΠ αντί για ΕΝΦΙΑ το 2016

Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν «δικαιότερο» φόρο την ερχόμενη χρονιά, υπόσχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρυφων Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Τρύφων Αλεξιάδης προαναγγέλει μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέο φόρο που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) «με μικρό αφορολόγητο όριο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως μία «λανθασμένη φορολογική διαδικασία», εξηγώντας πως: «Θεωρώ λάθος να υηπάρχουν δύο φόροι ενσωματωμένοι σε έναν για το ίδιο αντικείμενο. Πρέπει να θεσπιστεί ένα αφορολόγητο έστω και πολύ χαμηλό. Για παράδειγμα, για ακίνητο εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ δεν χρεάζεται να πληρώνεις φόρο στο Δημόσιο, ας υπάρχουν μόνο τα τέλη αυτοδιοίκησης».

Ενδιαφέρον έχει και ένα ακόμη σημείο στη συνέντευξη που έδωσε ο Τρύφων Αθανασιάδης που αφορά στα κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος, όπως κληρώσεις ακινήτου του Δημοσίου και απαλλαγή από τη φορολογία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το Δημόσιο έχει ένα σωρό ακίνητα που τα δίνουμε ακόμη και χωρίς υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 και θα τα απαλλάξουμε από τον φόρο ακινήτων, για να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω οι πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις