ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατροπή στο πετρέλαιο θέρμανσης: Πρώτα η αγορά και μετά η επιδότηση

Ανατροπή στο πετρέλαιο θέρμανσης: Πρώτα η αγορά και μετά η επιδότηση

Ανατροπή στην επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης έρχεται από φέτος με τους δικαιούχους να προβαίνουν πρώτα στην αγορά της ποσότητας και μετά να λαμβάνουν το χρηματικό ποσό , σε αντίθεση με το μέτρο που ίσχυε μέχρι πέρσι που υπήρχε προκαταβολή της επιδότησης.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η μέθοδος της προκαταβολής της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, που ίσχυε μέχρι τώρα, ανατρέπεται πλέον. Για φέτος, τουλάχιστον, οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα εξακολουθήσουν να έχουν δικαίωμα στο επίδομα, θα πρέπει πρώτα να αγοράσουν το πετρέλαιο και μετά να επιδοτηθούν.

Φέτος χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να αγοράσουν το πετρέλαιο και μετά να επιδοτηθούν, προκειμένου να μετατεθεί για το 2016 ολόκληρη η δαπάνη του επιδόματος και αφορά τα 105 εκατομμύρια ευρώ που θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016.

Το μέτρο θα μπει σε λειτουργία προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο που οι καταναλωτές έπαιρναν την προκαταβολή αλλά δεν αγόραζαν ποτέ πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα το δημόσιο να τους κυνηγά εκ των υστέρων και το υπουργείο Οικονομικών είναι πλέον αποφασισμένο να καταργήσει την προκαταβολή.

Η απόφαση αποτελεί μονόδρομο και για τον λόγο ότι το δημόσιο δεν έχει πληρώσει ακόμη το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χρονιάς και δεν μπορεί να μοιράζει προκαταβολές όταν δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τις περυσινές του υποχρεώσεις.

Σχετικές ειδήσεις