ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να δώσει λύση στα «κόκκινα» δάνεια

Σταθάκης: Η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να δώσει λύση στα «κόκκινα» δάνεια

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκτιμά πως πρέπει να ερευνηθούν τρόποι, ώστε οι επιχειρήσεις να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «enikos» υποστήριξε επίσης ότι «είμαστε πολύ κοντά στο νέο αναπτυξιακό νόμο» τον οποίον και οριοθέτησε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Για το ακανθώδες θέμα της πώλησης «κόκκινων δανείων» σε funds του εξωτερικού, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε πως: «Δεν θα επιτραπεί η πώληση κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι τράπεζες μπορούν μόνο να προσλάβουν εταιρείες να διαχειρίζονται κεφάλαια, όχι να τα πουλήσουν». Σε ότι αφορά στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ο υπουργός τόνισε πως «θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται».

Για τους δανειολήπτες ανέφερε ότι πρέπει να εξυπηρετούν τη μικρότερη δόση με βάση τη χαμηλότερη αξία του ακινήτου. Ο Γιώργος Σταθάκης ισχυρίστηκε πως προστατεύεται το 95% των περιπτώσεων νοικοκυριών από το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια και ότι: «Το δικαστήριο έχει πλέον τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ενιαία ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό».