ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συζήτηση προϋπολογισμού 2016: Αντιπαράθεση για τη «συναίνεση»

Συζήτηση προϋπολογισμού 2016: Αντιπαράθεση για τη «συναίνεση»

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016. Το θέμα της συναίνεσης, στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Με το θέμα της συναίνεσης να κυριαρχεί στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεχίζεται για τρίτη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2016 η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προχωρήσει είτε μόνη της είτε μαζί με όσα κόμματα θέλουν να πάει μπροστά η χώρα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκίστικη μικροκομματική τακτική.

«Χάσατε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν υπάρχει προοπτική να επανέλθετε ούτε μετά από μια τετραετία. Εμείς όμως δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα πίσω επειδή εσείς θυμώσατε» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αυλωνίτου.

Από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση, στη μετριότητα. «Θα δημιουργήσουμε μια άλλη συναίνεση και θα κτίσουμε την Ελλάδα της αξιοκρατίας και της αριστείας. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν θα έχετε καμία θέση» σημείωσε.

«Αν ζητάτε συναίνεση για ιδιωτικοποιήσεις την έχετε. Αν ζητάτε για δημοσιονομική προσαρμογή την είχατε επί της αρχής και αν την θέλετε γα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σας τη δώσαμε» ανέφερε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Όμως, αν τη ζητάτε για να υπονομεύσετε και να υπερφολογήσετε τον ιδιωτικό τομέα τότε κοιτάξτε αλλού στην αίθουσα και θα διαπιστώσετε ότι σε αυτό είστε μόνοι σας».
Από το ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι θα μείνει ανεκπλήρωτος έρωτας της συγκυβέρνησης, τα σενάρια περί συνεργασίας της με την Ένωση Κεντρώων.

Σχετικές ειδήσεις