ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eντολή Σουλτς για περισσότερη παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος

Eντολή Σουλτς για περισσότερη παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος

Το Eυρωκοινοβούλιο ενισχύει την συμμετοχή του στην παρακολούθηση των προγραμμάτων διάσωσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ευρωβουλής «να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παρακολούθηση των προγραμμάτων διάσωσης, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως έχει ζητηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Η εντολή αυτή συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Διάσκεψης του Προέδρων του ΕΚ, η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο του ΕΚ και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων συνιστά στους συντονιστές τής εν λόγω επιτροπής να καταρτίσουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος της εφαρμογής των προγραμμάτων. Θα πραγματοποιούνται, επίσης, τακτικές συζητήσεις στην ολομέλεια του ΕΚ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου των προγραμμάτων.

Σχετικές ειδήσεις