ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Μοσκοβισί – Να συνεχιστεί η δουλειά για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Eurogroup: Μοσκοβισί – Να συνεχιστεί η δουλειά για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

«Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο προς την ολοκλήρωση» του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων δήλωσε κατά την είσοδό του στο Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, παρόλο που δεν υπήρχε εξαρχής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως σημείωσε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση της πορείας των εργασιών από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 από τη Βουλή, ο Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε πως ψηφίστηκε στη βάση «περισσότερο ευνοϊκών ή λιγότερο δυσμενών υποθέσεων» κάτι που αποτελεί «καλή εξέλιξη». Προσέθεσε, δε, πως χρειάζεται να συνεχιστεί η «δουλειά» για «να επιτευχθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε μέσω Twitter «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο πάνω σε ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης του «συνταξιοδοτικού» και της «αγοράς εργασίας». Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο κ. Τσακαλώτος είχε σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Σχετικές ειδήσεις