ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι: Τι πρέπει να πληρώσουμε ως τις 31 Δεκεμβρίου!

Φόροι: Τι πρέπει να πληρώσουμε ως τις 31 Δεκεμβρίου!

Γεμάτες από υποχρεώσεις είναι οι τελευταίες ημέρες των Χριστουγέννων, με τους φορολογούμενους να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν ουκ ολίγους φόρους.

Μέχρι να κλείσει ο χρόνος, οι πολίτες πρέπει να στηθούν σε γκισέ εφοριών και τραπεζών για να εξοφλήσουν ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις και προκαταβολή φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τέσσερις ημέρες στη διάθεσή τους για να τακτοποιήσουν οφειλές και υποχρεώσεις, ώστε να μην κληθούν να τα πληρώσουν …διπλάσια!

Έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας 2016. Όσοι δεν τα πληρώσουν, θα αναγκαστούν να καταβάλλουν το διπλό αντίτιμο από τη νέα χρονιά.

Επίσης, θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Εφόσον δεν σπεύσουν να την πληρώσουν, θα βρεθούν εκτός ρύθμισης, καθώς μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ισχύουν πολύ αυστηρότεροι όροι.

Ακόμη, θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Θα πρέπει δε, έως και την Πέμπτη οι μεγάλες επιχειρήσεις να καταβάλλουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Οι αγρότες θα κληθούν να δώσουν τα επιπλέον ποσά που αντιστοιχούν στην αύξηση της προκαταβολής φόρου (από το 27% στο 55%).

Οι εταιρίες θα πρέπει ακόμα να δώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014.

Σχετικές ειδήσεις