ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλύψεις Ρακιντζή: Ακόμη και σήμερα λειτουργούν δημόσιοι οργανισμοί «φαντάσματα»!

Αποκαλύψεις Ρακιντζή: Ακόμη και σήμερα λειτουργούν δημόσιοι οργανισμοί «φαντάσματα»!

Καταπέλτης είναι ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής για τον τρόπο που συντηρείται η κακοδαιμονία του ελληνικού δημοσίου και για τις προσλήψεις των «δικών μας παιδιών»!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη Ναυτεμπορική, ο Λέανδρος Ρακιντής υποστηρίζει ότι αν ζητούσε την ανανέωση της θητείας του, θα του την έδιναν αμέσως. Όμως, δεν το έπραξε διότι «θα υπέγραφα γραμμάτιο»…

Για το επίμαχο θέμα των προσλήψεων συγγενών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύπτει: «Αυτό συμβαίνει με κάθε κυβέρνηση. Υπάρχουν 15.000 ειδικές θέσεις τις οποίες συμπληρώνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι αν αυτοί που διορίζονται έχουν τα προσόντα. Έχουν τα προσόντα; Θα επιλέξουν τον γνωστό. Όταν όμως διορίζουν κάποιον χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, ε, αυτό δεν επιτρέπεται».

Σε ότι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες «φαντάσματα», περιγράφει:

«Υπάρχουν και δεν τις ξέρουμε καν. Έγινε εφικτό κάποια στιγμή να απογραφούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Νωρίτερα, μόνο χοντρικά γνωρίζαμε πόσους είχαμε. Με την ενιαία αρχή πληρωμής ξέρουμε πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν κάποια “φαντάσματα”, κάποια νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν μετέβησαν στη δημόσια αρχή πληρωμής και συνεχίζουν να πληρώνονται από ιδίους πόρους ή από χορηγίες και επιχορηγήσεις, ακριβώς για να μην απογραφούν. Ο Πάγκαλος, όταν ήταν αντιπρόεδρος, είχε προσπαθήσει να καταργήσει 350 οργανισμούς. Τελικά δεν κατήργησε κανέναν».

Σχετικές ειδήσεις