ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tρίμηνη διάρκεια της περιόδου των φορολογικών δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ

Tρίμηνη διάρκεια της περιόδου των φορολογικών δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ

Την ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την διαρκή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων -δεδομένης της κατά νόμο πρόβλεψης για καταληκτική προθεσμία στις 30 Απριλίου- εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ζητά το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών-φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράζεται και η αντίδραση του επιμελητηρίου για τη μη ύπαρξη παράτασης όσον αφορά την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία, όπως αναφέρει ο κ. Κόλλιας, είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επαναφέρει την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.
Τέλος, ο κ. Κόλλιας δηλώνει την αντίθεση του επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Σχετικές ειδήσεις