ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η τεράστια εκροή καταθέσεων έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σταϊκούρας: Η τεράστια εκροή καταθέσεων έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Βολές κατά της κυβέρνησης για την ασκούμενη οικονομική πολιτική ασκεί ο συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, σχολιάζοντας την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για την εποπτική δραστηριότητα.

«Η τεράστια εκροή καταθέσεων, το κλείσιμο των τραπεζών, η επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» σημειώνει ο Χρ.Σταϊκούρας.

Όπως σημειώνει, μια ανακεφαλαιοποίηση που «έχει επιφέρει μεγάλο κόστος στους φορολογούμενους, αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στις τράπεζες και τεράστια ζημία στους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και Δημόσιο».

Ειδικότερα, η δήλωση του συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της ΕΚΤ για την εποπτική δραστηριότητα το 2015 είναι:

«Η τεράστια εκροή καταθέσεων, το κλείσιμο των τραπεζών, η επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό επιβεβαιώνει και η Ετήσια Έκθεση της Ε.Κ.Τ. για την εποπτική δραστηριότητα.»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Έκθεση, το 2015,'η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε έντονες δυσχέρειες ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες', ενώ 'η φερεγγυότητά τους επιδεινώθηκε και αυτή στη διάρκεια του 2015, ιδίως το β’ τρίμηνο’.

Το αποτέλεσμα ήταν η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ανακεφαλαιοποίηση που έχει επιφέρει μεγάλο κόστος στους φορολογούμενους, αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στις τράπεζες και τεράστια ζημία στους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και Δημόσιο».

Σχετικές ειδήσεις