ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ταφόπλακα» στο κούρεμα χρέους από τον Ζάιμπερτ - «Αδύνατο για νομικούς λόγους»

«Ταφόπλακα» στο κούρεμα χρέους από τον Ζάιμπερτ - «Αδύνατο για νομικούς λόγους»

«Ταφόπλακα» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους έβαλε με τη σειρά του και ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων πως «τo κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αδύνατο για νομικούς λόγους».

Ο κ. Ζάιμπερτ ζήτησε επίσης να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι η γερμανική θέση για το ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει.

Οι πρώτες λίγες ημέρες της εφαρμογής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο τον περιορισμό της ροής των προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει να δει πώς εξελίσσονται οι αριθμοί των μεταναστών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα ζητήσει μια παράταση των συνοριακών ελέγχων με την Αυστρία, που λήγουν στις 12 Μαΐου.

«Απέχει ακόμη (η λήξη των ελέγχων) έξι εβδομάδες, έτσι θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αριθμοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος μιλώντας κι αυτός στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε χθες Τρίτη στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι, αν ο αριθμός των αφίξεων παραμείνει χαμηλός, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τους μεθοριακους ελέγχους στις 12 Μαΐου. Οι έλεγχοι αυτοί επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις