ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράδοση στα «κοράκια» ακόμη και των «πράσινων» δανείων

Παράδοση στα «κοράκια» ακόμη και των «πράσινων» δανείων

Κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις δεν αφήνουν στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές που ζητούν να βγουν στο σφυρί ακόμη και τα εξυπηρετούμενα δάνεια, με το σκεπτικό να δελεαστούν επενδυτές ώστε να προχωρήσουν σε εξαγορές και να εκκαθαριστούν τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Στον νέο κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων το Ταμείο μπλοκάρει την πρόοδο συμφωνίας στα δημοσιονομικά μέτρα που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μάλιστα εγείρει προκλητικές αξιώσεις ή διατυπώνει ανεδαφικές και αυθαίρετες προβλέψεις για τα μεγέθη κλειδιά της αξιολόγησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητά την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις πιέζοντας έτσι και τις δραστικές και οριζόντιες περικοπές, επιμένει σε μεγάλη μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα, ενώ σταθερά αμφισβητεί τη δημοσιονομική απόδοση των μέτρων που προτείνει η Αθήνα.

Οσον αφορά τα δάνεια σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής το κουαρτέτο δεν αφήνει κανένα περιθώριο επί του θέματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην τελευταία συνάντηση με το κουαρτέτο οι επικεφαλής δεν μετακινήθηκαν από τη θέση τους ούτε χιλιοστό στις εναλλακτικές της Αθήνας.

«Απαιτείται η δημιουργία αγοράς δανείων που θα περιλαμβάνει μαζί με τα κόκκινα και τα εξυπηρετούμενα για να δελεαστούν funds να προχωρήσουν σε εξαγορές και να εκκαθαριστούν τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια» η τοποθέτησή τους.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα οι δανειστές δέχονται ως μοναδική εξαίρεση τα δάνεια για τα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και για όσα βρίσκονται σε διαδικασία εκδίκασης από τα Ειρηνοδικεία.

Σχετικές ειδήσεις