ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεροβασίλη: Αυτοδιαψεύδεται το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Γεροβασίλη: Αυτοδιαψεύδεται το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διαπραγματεύσεις, δεν επαληθεύει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, απορρίπτοντας παράλληλα τα σενάρια περί εσκεμμένης μεθόδευσης κωλυσιεργίας ως «ανοησίες».

Αυτό τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στην εισαγωγική της τοποθέτηση, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και τόνισε ότι οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ως προς τις συζητήσεις με το κουαρτέτο, υπενθύμισε ότι «διεξάγονται στην Αθήνα και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα».

Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ως εκ τούτου, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό.

Ωστόσο, «την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά ‘ανοησίες’ και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Πάντως, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από τη διεθνή κοινή γνώμη.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία του Ιουλίου και υπογραμμίζει ότι το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην συμφωνία» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις