ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ για την ελληνική κρίση

Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ για την ελληνική κρίση

Την Κυριακή 24 Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άγκελα Μέρκελ θα εγκαινιάσουν από κοινού την Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Ανόβερου, καθώς οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Απαντώντας δε σε ερώτηση, εάν κατά τη συνάντηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της επίσκεψης του τελευταίου στην Έκθεση του Ανόβερου στις 24 Απριλίου, θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Είναι ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας. Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί».

Σχετικές ειδήσεις