ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκαριστική πρόβλεψη από τον Economist: Grexit τα επόμενα 5 χρόνια

Σοκαριστική πρόβλεψη από τον Economist: Grexit τα επόμενα 5 χρόνια

Την ώρα που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι συνομιλίες Αθήνας – δανειστών, έκθεση του Economist ανάβει νέες φωτιές.

Όπως υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι του Economist Intelligence Unit, «η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης φέτος το καλοκαίρι αν οι Βρετανοί αποφασίσουν την αποχώρηση της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Η αβεβαιότητα που θα ακολουθήσει μια ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλούσε αφόρητη πίεση στην δοκιμαζόμενη οικονομία της Ελλάδας σε μια στιγμή που ήδη παλεύει να διαχειριστεί την εισροή μεταναστών που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική», αναφέρουν.

Επισημαίνουν ωστόσο πως ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό το καλοκαίρι το Grexit, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται για άλλη μια φορά σε διαμάχη με τους διεθνείς πιστωτές της για τους όρους του τελευταίου πακέτου διάσωσης ενόψει της πληρωμής ενός μεγάλου ομολόγου που εκπνέει τον Ιούλιο. Ο κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί ξανά εν μέσω κρίσης είναι σημαντικός» προσθέτουν.

Σχετικές ειδήσεις